En blomstrande koloniförening i sydvästra Malmö.

Vatten & avlopp

Vatten & avlopp

 

Vattnet släpps på första vardagen i april.

 Tidpunkt för öppning och stängning av vatten regleras i avtal mellan föreningen och Malmö stad från 2004 och tilläggsavtal 2008.

 Väderförhållanden med risk för frost är överhängande i mars och många vattenkopplingar, ventiler och kranar kan skadas om det finns vatten i dessa vid minusgrader. Anledningen till att öppningen enligt avtalet sker på en vardag är att det av säkerhetsskäl ska vara personal från VA Syd på plats.

För att undvika otrevliga vattenskador och onödiga kostnader är det bra om du har möjlighet att vara på plats när vattnet släpps på.

Din avstängningsventil ska vara i stängt läge.

Om du har frågor eller funderingar kring detta– tveka inte att kontakta någon av oss i styrelsen.

Vattnet stängs av i slutet av oktober.

När vi stänger för säsongen i slutet av oktober stängs vatten, avfallskärl och vinterbommar.

Viktig information inför stängningen: Låt din avstängningsventil stå öppen! Hela vattenledningssystemet ska tömmas men senare kan du stänga avstängningsventilen.

Gör gärna en extra koll av din installation – finns det läckande blandare eller toaletter? Sätt upp på listan att åtgärda om du inte gör det meddetsamma.

 

Det finns pengar att spara för både oss och miljön och vi sparar dessutom på vårt viktigaste livsmedel, dricksvatten!

På https://www.vasyd.se/Artiklar/Spola-ratt finns mer information.

 

Vårt gemensamma avlopp

Skulle ett haveri inträffa, kommer vi att behöva stänga av vattentillförseln på hela området tills det går att laga/byta havererade pumpar. Det kan ta upp till en vecka beroende på reservdelstillgång och belastning på våra entreprenörer.

Blir det stopp får vi hämta vatten vid pumphuset-festplatsen. För att undvika driftsstopp måste alla hjälpas åt och använda vårt avlopp till vad det är avsett för. Och häll absolut inget fett i avloppet.

 

Mossängens Sommarstad
Box 60026
216 10 Limhamn

Kontakta oss vid frågor

info@mossangens.se